onsdag 6. mai 2009

VILJENS TRIUMF

OPPGAVE.1.
SPØRSMÅL:Hva er propaganda? Hva gjør denne filmen til en propagandafilm?
SVAR: Ordet propaganda kommer fra det latinske ordet popagare, som betyr å forplante eller utbre. Propaganda blir brukt i forsøk på å systematisk påvirke menneskers holdninger med sikte på å utbre bestemte ideer. Dette kan skape og opprettholde en bestemt holdning til en politisk retning eller en person for å få herredømme over enkeltmenneskers handlinger ved hjelp av sterke påvirkningsmidler. Det som gjør denne filmen til en propagandafilm er at "de" prøver å påvirke en politisk, men også personlig sett.

OPPGAVE.2.
SPØRSMÅL: På hvilken måte kan denne filmen ha påvirket det tyske publikummet som så den på 1930-tallet? Hvilke virkemidler er tatt i bruk for å overbevise seerne om Hitlers og nazismens fortreffelighet?
SVAR:Filmen kan ha påvirket det tyskepublikum til å ta Hitlers parti og kanskje vervet seg. I fillmen prøver de å få en til å tro at alt ved Hitler er bra og at han bare mener godt ved alt han gjør. De prøver også å få fram at Hitler hadde makt ved at vi alltid ser han med store folkemasser rundt seg som alltid hyller han, noe som gjør at noen kan tenke at dersom alle de menneskene har vervet seg og bestemt seg for å bli med i miljøet så burde kanskje en selv gjøre det. De prøver å få en til å bli lokket til samfunnet. Et eksempel er scenen fra millitærleiren der alle soldatene oppholdt seg. Det så ut til at alle smilte og hadde det morsomt. De prøver å overbevise seerne til å stole på Hitler.

OPPGAVE.3.
SPØRSMÅL: Hvilket inntrykk gir filmen av livet som soldat i den tyske hæren? Forklar.
SVAR: I filmen viser de tyske soldater som hadde lo, lekte og spiste god mat. De prøvde å få fram at soldatene hadde et veldig bra miljø. Vi fikk se disse klippene som ga oss slike inntrykk for at man skulle tro at det var morsomt å være soldat og at en ble med i et godt miljø, noe som kunne lokke nye soldater inn i Hitlers hær.